Vacatures in het Actuariaat

Actuarieel Talent van het Jaar 2020

De Actuarieel Talent van het Jaar Prijs is gericht op Actuariële talenten van maximaal 35 jaar. Ook hier staan zichtbaarheid en visie centraal. Actuarieel professionals die nu al een uithangbord zijn voor de beroepsgroep. Anders dan bij de Actuaris van het Jaar, zullen de actuariële talenten niet worden geïnterviewd door de juryleden, maar presenteren ze zich tijdens Actuarisdag aan het publiek.

Genomineerden De genomineerden voor dit jaar zijn: Rik van Beers, Yentl Goosens en Wouter Slot. Tijdens de Dag van de Actuaris op 8 oktober presenteren de genomineerden zich aan het publiek, waarna de uitreiking van de Actuarieel Talent van het Jaar 2020 direct aansluitend plaatsvindt.


Rik van Beers (1988)

Rik van Beers Rik is een echte globetrotter die niet alleen privé graag reist maar ook zakelijk het avontuur zoekt. Op dit moment werkt hij als Consultant in Dublin en heeft zich ontwikkeld tot een specialist op het terrein van kapitaalmanagement. Dit heeft hij onder andere ingezet bij de Brexit voorbereidingen en het neerzetten van de nieuwe strategie van Aviva.

In 2012 studeerde hij af aan de Universiteit van Tilburg. Zijn thesis voor de Master Quantitative Finance and Actuarial Science ging over renterisico. ‘Het renterisico heeft altijd mijn speciale aandacht gehad binnen het kapitaalmanagement.’

Binnen het AG is Rik lid van de ERM commissie. Zij houden leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door het schrijven van artikelen en het verzorgen van een blog. Daarnaast maken zij zich hard voor ERM als onderdeel van de opleiding.


Yentl Goosens (1990)

Yentl Goosens Yentl Goosens is een Actuaris met een meer dan brede interesse. Ze is geëngageerd en zeer maatschappij bewust. Zo heeft ze aan het begin van de coronatijd een platform opgezet waarbij professionals leerlingen helpen die thuis onvoldoende gesteund kunnen worden. ‘Voor velen van ons best eng, maar o wat is men trots als de bijles aanslaat en men slaagt voor de toets.’

Yentl studeerde Actuarial Sciences and Mathematical Finance en ging als Consultant binnen de Financial Accounting Services van EY aan de slag. Die uitstap buiten het vakgebied duurde niet lang en binnen een jaar maakte ze de overstap naar Actuarial Services. Haar bijzondere aandacht heeft Model Risk Management, dat veel breder is dan Modelbouw en modelvalidatie. Het omvat de hele model lifecycle, de inventarisatie en governance rondom modellen. In tijden met enorm veel data, nieuwe technieken en een wildgroei aan modellen is de beheersing van modellen en interpretatie van de output minstens zo belangrijk. Samen met haar collega’s heeft ze een platform ontwikkeld dat het doorlopen van de model life cycle van modellen vergemakkelijkt. Bij banken is MRM al een hot topic aan het worden, Yentl verwacht dat verzekeraars en andere financiële instellingen snel zullen volgen.

Daarnaast is Yentl een aantal jaar redacteur geweest van De Actuaris en schrijft zij regelmatig artikelen en is daarnaast een vaste blogschrijfster voor de website van het AG.


Wouter Slot (1989)

Wouter Slot Wouter Slot is na zijn studie Financial Engineering aan de Universiteit van Twente gestart bij PwC. Daar hield hij zich bezig met onder andere capital management, M&A gerelateerde werkzaamheden en het ontwikkelen van waarderingsmodellen. Op zoek naar de innovatievere kant van het vakgebied maakte hij de overstap richting Data Science. ‘Ik noem Data Science weleens actuariaat 2.0. De technieken zijn net wat anders evenals het toepassingsgebied, maar de overlap met de kennis en vaardigheden van een Actuaris is heel groot.’

Wouter geeft inmiddels bij Achmea leiding aan een team van ca. vijftien data engineers, data consultants en data scientists. Zij werken aan klantrelevante oplossingen en bouwen algoritmes (applicaties) die écht worden toegepast in de operatie. Denk hierbij aan technieken als image recognition, geo-analytics, clustering en proces- en tekst mining. Wouter stimuleert binnen Achmea de kennisuitwisseling op dit terrein met het Actuariaat en biedt daarmee een andere invalshoek op de meer traditionele actuariële onderwerpen en werkgebieden.

Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956