Vacatures in het Actuariaat

Programma Dag van de Actuaris 2020

Het thema voor 2020 luidt: 

Hoe groot is jouw aanpassingsvermogen (AQ)?

De enige zekerheid die we nu en in de toekomst hebben, is de zekerheid van permanente verandering. Je kunt je er tegen verzetten, vast blijven houden aan het oude, of je aanpassen en de verandering als een kans zien!

Aan het eind van de dag hopen we dat je zicht hebt gekregen op jouw AQ als vakprofessional, hoe de wereld om ons heen verandert, wat dit betekent voor het vakgebied en hoe je daar in de praktijk als actuarieel professional concreet mee om kunt gaan. Een inspirerende dag met fantastische sprekers en onderwerpen.

Mis het niet!


Programma

08:45 inloggen op webinar vanaf nu mogelijk
   
09:00 Start congres | introductie thema door dagvoorzitter Sofie van den Enk
09:15 Risk Type Compass - Geoff Trickey en Amba Zeggen
10:00 China's New Normal - Pascal Coppens
   
10:45 Pauze
   
11:00 Waar liggen onze kansen - Richard Plat
11:45 Uitreiking Actuarieel Talent van het Jaar
   
12:15 Pauze
   
  Breakout sessies (worden achter elkaar uitgezonden)
13:00 RGA - The COVID-19 pandemic: how actuaries adapted to be epidemiologists
13:30 FTE - Data gedreven werken - Wat anders?
14:00 Risk Type Compass workshop
   
14:30 Pauze
   
15:00 How can Artificial Intelligence vanquish bias – Daniel Schreiber (CEO Lemonade)
15:45 Uitreiking Actuaris van het Jaar 
16:15 De rol van actuarissen in de strategische agenda van verzekeraars - Jan-Huug Lobregt (PwC)
   
17:00 Einde online congres

De nieuw aangekondigde maatregelen rondom COVID-19 hebben ons moeten doen besluiten het evenement de Dag van de Actuaris 2020 niet langer fysiek te organiseren. We gaan het programma nu volledig online brengen. De zaal was uitverkocht, maar nu we online gaan kun je er nog bij zijn!

Tickets zijn verkrijgbaar voor € 150,  inclusief Risk Type Compass test, het e-book China's New Normal en 5 PE-Punten én de mogelijkheid om onderdelen in de herhaling te bekijken. Prijzen zijn ex-BTW.

>> Tickets zijn hier te bestellen


Uitgebreide toelichting op het programma:

Risk Type Compass - Wie ben ik als vakprofessional?

Jouw vermogen je aan te kunnen passen hangt van meerdere elementen af. Een belangrijk persoonlijkheidsaspect is je risicoprofiel. Dat bepaalt jouw veranderingsvermogen in sterke mate.

Het Risk Type Compass geeft zicht op jouw specifieke risicoprofiel. Als deelnemer van de Dag van de Actuaris 2020 krijg je de kans deze test online in te vullen en een uitgebreid rapport over jouw persoonlijke risk profile te ontvangen. Pak die kans!

The Risk Type Compass is an personality assessment that focuses on the differences in the way individuals perceive, react to and manage risk, as well as how they make decisions. The Risk Type Compass assigns individuals to one of eight Risk Types and enables you to measure their propensity for risk in an objective manner.

 Geoff Trickey en Amba Zeggen leggen uit wat je profiel betekent voor je persoonlijke ontwikkeling en het functioneren binnen Risk Teams.


Hoe verandert de wereld om ons heen?

In de westerse samenleving wordt technologische innovatie bijna vanzelfsprekend geassocieerd met de vijf grootste Amerikaanse technologiebedrijven (Facebook, Appel, Microsoft, Google en Amazon). Ondertussen wordt in China echter een nieuwe standaard gecreëerd die in het Westen nog als sciencefiction klinkt.

Over die ontwikkelingen vertelt Pascal Coppens graag tijdens de Dag van de Actuaris 2020: China's new normal. Hij geeft inzicht in de snelheid en de kracht van de ontwikkelingen binnen verschillende sectoren waaronder de financiële dienstverlening. En maakt duidelijk wat je moet doen om je hierop voor te bereiden.

Alle deelnemers krijgen zijn e-book, China's new normal cadeau!


Wat betekent dit voor ons vakgebied en dus voor mij?

Richard Plat, Actuaris van het jaar 2019 over de veranderingen binnen het vakgebied.

"We zien overal termen als data science en machine learning voorbijkomen. De vraag is hoe we die toe kunnen passen in het actuarieel vakgebied. De ontwikkeling bevindt zich nog in een heel vroege fase, dus dat ligt allemaal nog open. Als we daar nu als actuariële beroepsgroep het voortouw niet in nemen, dan doen andere partijen het wel." Waar ziet hij de kansen en mogelijkheden?


RGA - The COVID-19 pandemic: how actuaries adapted to be epidemiologists

Chris Falkous This will be a virtual session by Chris Falkous, Biometric Research Actuary bij RGA

Before 2020, few of us understood phrases such as R0, attack rate, social distancing and seroprevalence. Now, thanks to 24 hour media coverage, we’re all “experts” in epidemiology, virology and public health. In this session you will hear how a team of actuaries and data scientists from RGA adapted to research COVID19: how we got here, what we know now, what we still don’t know, and what the future might hold for (re)insurers.


Data gedreven werken - Wat anders?

Niels Creutzburg Mijn rol als vakprofessional in het realiseren van een data cultuur binnen mijn organisatie.

Niels Creutzburg, Senior Data Consultant bij FTE groep

Dat we meer datagedreven willen werken staat niet ter discussie. Actuarissen zijn gewend om te werken met data en complexe modellen. Zij zullen nieuwe technologie (ML/AI) dan ook snel omarmen om dit toe te passen in hun vakgebied. Wil je echter als organisatie datagedreven werken, dan vraagt dit om een organisatiebrede cultuurverandering. Wat is daarvoor nodig? En welke rol kan een actuaris daarin vervullen?


Risk Type Compass workshop

Amba Zeggen

Amba Zeggen, Lead Risk Culture and Behavior bij Probability & Partners

Op basis van de uitkomsten van de risk type compass ga je aan de slag met een aantal activiteiten om meer inzicht te krijgen hoe je goed gebruik kunt maken van je persoonlijke risicohouding en wat mogelijke valkuilen zijn.

Door verschillende korte sessies met andere deelnemers probeer je antwoord te krijgen op vragen zoals:

 • Waar zit mogelijk jouw bias en hoe moet je hiermee omgaan
 • Wat geeft een tegengesteld profiel energie en wat werkt blokkerend
 • En wat heb je nodig om veranderingen makkelijker “aan te kunnen” en ander mee te krijgen.

 De sessie wordt beëindigd met een kort actieplan:

 • Wat zou je anders willen doen (starten)
 • Waarmee wil je stoppen (stop)
 • En wat werkt goed (continue)

How can Artificial Intelligence vanquish bias

Het Amerikaanse Lemonade is een praktisch voorbeeld van insurtech. Het bedrijf werd pas in 2016 opgericht en zorgt door het gebruik van moderne technologie voor opschudding in de verzekeringsbranche. Niet iedereen is overtuigd van de kansen voor Lemonade in een verzadigde verzekeringsmarkt als de Nederlandse. CEO Daniel Schreiber zegt hierover tegen AM zich geen zorgen te maken. “Lemonade is een techbedrijf dat verzekeringen aanbiedt, en niet andersom.”

Daniel Schreiber is oprichter en CEO van Lemonade en gaat in zijn presentatie in op het gebruik van AI bij pricing. “Algorithms we may never understand can be trusted to price insurance in a way that is far more precise and far more fair. A "uniform loss ratio" test can eliminate bias in underwriting and open the way for truly individualized, AI-driven assessments of risk.”


De rol van actuarissen in de strategische agenda van verzekeraars

Jan-Huug Lobregt Jan-Huug Lobregt (PwC): De verzekeringsmarkt staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Volgens velen is het huidige business model aan het einde van haar levenscyclus. Maar wat dan? En welke invloed heeft de COVID-crisis op deze ontwikkelingen?

Welke onderwerpen bepalen de strategische agenda van verzekeraars en wat is daarin de rol van de Actuaris? Hierover ga ik graag het gesprek aan tijdens de Dag van de Actuaris 2020.


Wees er snel bij en meld je aan!

De Dag van de Actuaris biedt je

 1. Inspirerende sprekers
 2. Q&A mogelijkheden met iedere spreker
 3. Een online persoonlijkheidstest waarmee je inzicht krijgt in je risicoprofiel
 4. Invloed op de verkiezing van het Actuariële Talent van het Jaar
 5. E-book China's New Normal
 6. 5 PE-Punten

Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956