vergrootglas
Vacatures in het Actuariaat
Anno Bousema

Carrièrestap is life event

Interview met Anno Bousema - Partner Actuarial Executive Search bij Financial Assets

Iedere zichzelf respecterende actuaris werkt aan zijn eigen ontwikkeling en daarmee aan zijn/haar professionele toekomst. Dat vond ik al als directeur van het Actuarieel Genootschap en Actuarieel Instituut. En nu ik de stap heb gemaakt naar de executive search van actuarissen ben ik daar nog meer van overtuigd geraakt. De meest interessante en inspirerende functies zijn weggelegd voor professionals die permanent investeren in hun persoonlijke ontwikkeling: competenties op het terrein van inhoud, vaardigheden en attitude, en vergeet daarbij gevoel en intuïtie zeker niet.

Een volgende carrièrestap als actuarieel specialist is in mijn beleving een life event, een belangrijke stap die vraagt om een zorgvuldige afweging en om goede begeleiding en facilitering. Het gaat er daarbij om de persoonlijke competenties, drijfveren en ambities en de nieuwe functie zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Dat luistert nauw en vraagt om een persoonlijke benadering want je maakt gemiddeld zo’n 5 a 6 carrièrestappen in je leven.

Schaarste
De financiële wereld is in grote beweging. Actuariële specialisten zijn meer dan ooit zeer gevraagd. En hoewel de landsgrenzen vervagen komen we wereldwijd nog steeds net zoveel actuarissen tekort als er geschoold zijn (50.000 opgeleide actuarissen versus 100.000 actuarieel georiënteerde functies).

Naast banken staan ook verzekeraars en pensioenfondsen de laatste jaren in de spotlights en zijn een maatschappelijk thema geworden in brede lagen van de bevolking De promotie van Jan Tamerus over het onderwerp Defined Ambitions ipv. Defined Contribution is een mooi voorbeeld van de voortrekkersrol die actuarissen kunnen spelen.

Second opinion
Er zijn zoveel uitdagingen op het terrein van (integraal) financial riskmanagement. Dat maakt het tegelijkertijd ook lastig. Een carrierestap maken is een bewuste keuze, die grote impact heeft op het persoonlijke leven en de kwaliteit daarvan. Juist in dat keuzeproces kan ik als klankbord, coach en vertegenwoordiger fungeren. Mijn jarenlange expertise in het ontwikkelen van mensen in combinatie met mijn grote netwerk, vormen een perfect referentiekader om in een second opinion gesprek de verschillende mogelijkheden en keuzes inzichtelijk te maken.

Ik maak graag een afspraak voor oriënterend, boeiend en persoonlijk gesprek over je (professionele) toekomst: 035 – 5395310 of 06 - 53309752.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 12-7-2011
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp