Vacatures in het Actuariaat
David Six

Dagelijks komen er complexe vraagstukken langs, wat mijn werk elk dag weer leuk en uitdagend maakt.

Interview met David Six - Senior Actuaris bij NN

Het is nu alweer 7 jaar geleden dat ik, vers uit de universiteitsbanken, bij NN aanklopte om te beginnen als Market Risk Manager op het hoofdkantoor van NN Group. De splitsing van grote broer ING en de uitdagingen bij de implementatie van de nieuwe wetgeving, genaamd Solvency II, leken mij de beste start van mijn nog jonge carrière als actuaris. En mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen.

NN heeft mij, als starter, vanaf het eerste moment de juiste begeleiding en kansen geboden. Er zijn genoeg mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, zoals opleidingen en coaching. Ook buiten het werk geeft NN ruimte om me te ontplooien. Een goede werk-privé verhouding wordt binnen NN belangrijk gevonden. Zo zit ik al jaren met veel plezier in de organisatie van jeugdkampen, wat altijd heel goed te combineren is met mijn werk.

Na een aantal jaar in verschillende Risk functies op het hoofdkantoor te hebben gewerkt, heb ik de kans gekregen om een opdracht in het buitenland te doen. Hier zie je goed dat het absoluut voordelen heeft om als professional bij een groot bedrijf te werken.

Inmiddels werk ik alweer twee jaar bij het bedrijfsonderdeel ‘Leven’ als actuaris bij het Financial Risk team. Binnen dit team ben ik verantwoordelijk voor de risicorapportages en de berekening van de financiële buffers die NN aan moet houden voor slechtere tijden. Hierbij lever ik direct een bijdrage aan het financieel gezond houden van NN. Het is elke keer weer leuk om te zien dat de cijfers en analyses die we binnen het team maken daadwerkelijk van invloed zijn op de koers van ons bedrijf. Hierdoor krijg  je echt het gevoel dat je meer bent dan een klein radartje in dit grote bedrijf.

Wat me altijd weer opvalt, is dat ik binnen NN overal uitstekende professionals en experts tegenkom. Expertise en kennis staan bij NN hoog in het vaandel en worden gewaardeerd. Dit is ook niet verwonderlijk gezien de complexe wereld waar NN in zit. Dagelijks komen er complexe vraagstukken langs, wat mijn werk elk dag weer leuk en uitdagend maakt. Een bijkomend voordeel is dat ik bij NN nooit ben uitgeleerd en steeds weer iets nieuws kan oppakken.

Ook de toekomst geeft meer dan genoeg uitdagingen voor mij en mijn collega’s. NN doet zaken in een markt die snel aan het veranderen is. Vraagstukken zoals: de gevolgen van lage rentestanden, veranderende leefstijlen of de impact van de globalisatie zullen meer dan genoeg uitdagingen blijven geven binnen mijn werk.

David Six
Senior Actuaris

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 1-7-2020
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956