vergrootglas
Vacatures in het Actuariaat
Michel Ypma
Geplaatst: 5-11-2014

De dynamische online werkelijkheid via pricing vertalen naar omzet en rendement.

Interview met Michel Ypma - Formulemanager Zelf

Op het blog van Zelf staat: ´Toon mij je auto en ik zeg je wie je bent. Een auto zegt veel over je persoonlijkheid en je rijstijl. Een petjesdragende Golf GTI-rijder gedraagt zich anders in het verkeer dan een bebrilde vijftiger in een Fiat Multipla. Dat is niet vanuit de onderbuik geredeneerd, maar wordt gedragen door een degelijk stukje verzekeringsstatistiek. Op basis hiervan doe je er als verzekeraar verstandig aan Skoda rijders te verzekeren en zo ver mogelijk weg te blijven bij bestuurders van Honda Civic´s uit de jaren negentig.”

De tijd dat de premiestelling in een autoverzekering uitsluitend was gebaseerd op het schadeverloop in de portefeuille ligt achter ons. Steeds meer (externe) data wordt betrokken bij de vaststelling van de klantpremie waarbij naar gedifferentieerde risicomodellen wordt gezocht die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen. Zo kunnen we in de nabije toekomst premies vaststellen op basis van het individuele rijgedrag van automobilisten. Dat kan heel interessant zijn voor jonge automobilisten met een rustige rijstijl. Die kunnen dan fors op hun premie besparen.´

Vergelijkingsites
Michel Ypma is formulemanager bij Zelf, de internetverzekeraar van Reaal. Met een team van marktonderzoekers, technische productontwikkelaars, database en internetmarketeers zijn zij de innoverende kracht achter Zelf. ´Binnen een internetomgeving is prijs van doorslaggevend belang voor je succes. Daarom is het voor ons zo belangrijk hier mee te kunnen ´spelen´. Wat is bijvoorbeeld de prijselasticiteit van merkwaarde. Stel dat uit de analyse blijkt dat bij vergelijkingssites Zelf op nummer 1 staat en AEGON op nummer 2, hoe groot moet dan het prijsverschil zijn wil de consument toch voor het onbekendere  merk Zelf gaan? En welk type klant trekken we daar dan mee aan?

Voor de groei van ons bedrijf is de juiste en slimme pricing van cruciaal belang. We zoeken permanent naar wegen om in een zeer concurrerende en transparante markt om voor de juiste klanten met de juiste proposities te komen. Dat vereist inventiviteit en innovatie. Als Actuarieel Specialist speel je daarin een centrale rol. Het team waarin je komt te werken is klein, maar de ambities zijn groot. Online Marketing, Sales, Verzekeringstechniek, Intelligence en dus ook jouw actuariële specialisme komen hierin samen. Korte communicatielijnen, korte leercircels maar vooral ook plezier hebben in wat we doen zijn, net zoals dat voor heel Zelf geldt, de kenmerken van dit team.. Een pracht baan voor een professional die de dynamiek van de markt aanvoelt en dat via pricing kan vertalen naar omzet en rendement. Kom vooral een keer een kop koffie drinken.

Lees meer over de positie van Actuarieel Specialist.

Wil je dit interview verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp