Vacatures in het Actuariaat
Rob Balk

Een natuurkundige in de financiële wereld

Interview met Rob Balk - Manager Financial Services Risk EY

‘Afgelopen week kwam ik iets later binnen op een interne meeting van Financial Services Risk. Achterin de zaal was nog een plekje vrij. Om me heen kijkend kwam ik tot de conclusie dat ik tot de senioren van het team behoor. Na slechts vijf jaar werkervaring een oude rot in het vak. Het klinkt bizar, maar het voelt wel zo.’

Rob Balk is Manager Financial Services Risk bij EY. Hij studeerde technische natuurkunde in Eindhoven en overwoog na een stage bij ASML een baan in de onderzoekswereld. ‘Via via kwam ik echter in contact met EY. De afwisseling in uitdagende opdrachten, het klantcontact en de dynamiek van een sterk veranderende sector deden me van gedachten veranderen. Een natuurkundige in de financiële wereld, dat leek me wel een spannende combinatie.’

Hard werken, veel leren en lol maken
Eenmaal aan de slag bij EY bleek ik helemaal niet zo’n vreemde eend in de bijt. Binnen het kwantitatieve team van Risk tref je de meest uiteenlopende achtergronden aan. Uiteraard veel econometristen, maar ook wiskundigen, biologen of sterrenkundigen. Voor ons allen geldt, dat we het leuk vinden om de weerbarstige werkelijkheid vast te leggen in modellen en daarmee instrumenten aan te leveren waarmee (besluitvormings)processen beter verlopen. Maar wat ons werkelijk bindt is de ambitie om goed te worden in je vak en elkaar daarbij te helpen en te stimuleren. Er heerst hier een hele positieve sfeer van jonge mensen die er samen een succes van willen maken. Die eerste jaren bij EY voelen een beetje als een tweede studententijd; hard werken, veel leren en lol maken.

Nou ja serieus is het natuurlijk wel maar je hebt het gevoel dat je in een veilige omgeving je grenzen kunt verleggen. Goed voorbeeld daarvan is een opdracht die ik heb gedaan in München. Met een internationaal team van 15 man deden we de beoordeling van de gebruikte interne modellen van een grote bank. Vanwege de vakantieperiode was ik daarbij ook gedurende een korte periode de primaire contactpersoon voor de klant. Heb je met net twee jaar ervaring plotseling de verantwoordelijkheid voor de continuïteit van het project. Het is tekenend voor de manier waarop EY je je grenzen laat verleggen en er voor zorgt dat je het uiterste uit jezelf haalt.

Nu 5 jaar en vele projecten later mag ik, als ik om me heen kijk, met recht een oude rot in het vak voelen. Wil jij ook zo snel groeien? Kijk dan naar de mogelijkheden binnen EY Risk.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 1-12-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956