Vacatures in het Actuariaat
Harry de Boer

Het heeft mij een jaar gekost om alle ins and outs door te krijgen.

Interview met Harry de Boer - Balansrisicomanager

Theoretical physicist specialized in the direction of quantum field theory, string theory and general relativity. Zo luidt de functieomschrijving van het LinkedIn profiel van Harry de Boer. Een natuurkundige die voor PGGM werkt? Eens vragen hoe dat zit.

´Ik heb lang gedacht dat er voor mij een toekomst was weggelegd in wetenschappelijk onderzoek. Tot ik besefte dat na 60 jaar onderzoek binnen de hoge energie natuurkunde, men nog steeds niet veel is opgeschoten. Werken aan theorieën die niet zijn te toetsen vanwege het gebrek aan experimenten, voelt voor mij niet goed. Vandaar dat ik mijn aandacht heb verlegd en op zoek ben gegaan naar een werkomgeving waar ik met mijn analytisch talent concreet kan bijdragen aan oplossingen op korte of langere termijn, met ook nog een maatschappelijke relevantie.´

´PGGM past uitstekend bij die wens. Als uitvoerder van onder meer pensioenfonds Zorg en Welzijn neemt zij de verantwoordelijkheid op zich om gelden zo efficiënt mogelijk te beleggen en zo eerlijk mogelijk te verdelen over de verschillende generaties gecombineerd met een aanvaardbaar risico. Daar draag ik aan bij vanuit de afdeling Actuarieel Advies & Asset Liability Management. Zo help ik bijvoorbeeld het bestuur bij het inzichtelijk maken van het effect van het gevoerde beleid in verschillende economische scenario´s. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van het niet hedgen van inflatierisico´s in een periode van stagflatie

Scenario model

Samen met een collega werk ik aan een economisch model met 1.000 scenario´s. Geweldig uitdagend werk om de (complexe) werkelijkheid uit het verleden te vatten in een model en daardoor zicht te krijgen op mogelijke effecten van wijzigende economische omstandigheden in de toekomst. We kijken voor de modellering niet alleen naar historische reeksen maar luisteren ook naar expert opinion. Om heel eerlijk te zijn heeft het mij een jaar gekost om alle ins and outs door te krijgen van het economisch model.

Overigens is dit niet het enige project waar ik aan werk. Zo ben ik ook betrokken bij een aantal risico-rapportages, ALM onderzoeken en ad hoc vragen uit de organisatie. Projecten die naast elkaar lopen waardoor geen dag hetzelfde is.

Dynamiek

Voor sterk analytisch ingestelde studenten/afgestudeerden heeft PGGM veel te bieden. Er komt veel kijken bij het op een verantwoorde manier beheren van tientallen miljarden euro´s en het nakomen van de pensioenverplichtingen. Met name in het onzekere en volatiele economische klimaat waarin we zitten, vergt dat een hoge mate van professionaliteit. Onze afdeling staat daar voor en ik kan er al mijn analytische talenten in kwijt!

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 3-10-2012
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956