Vacatures in het Actuariaat
Anno Bousema

Ik wandel, dus ik besta…

Interview met Anno Bousema - Partner Financial Assets Executive Search

(vrij naar de Franse filosoof René Descartes, 1640)

Over mijn inspirerende wandelgesprekken met actuarieel professionals en opdrachtgevers

Een groen bad

Precies een jaar ben ik -als gevolg van de beperkende omstandigheden- met opdrachtgevers en actuarieel professionals, uiteraard op veilige afstand, gaan wandelen om bij te praten. De wandelingen met de professionals zijn zonder uitzondering altijd persoonlijke en inspirerende ontmoetingen. Natuurlijk kom je in een gesprek op een terras of in een restaurant onder het genot van een kop koffie of tijdens een lunch -dat was de praktijk voor de crisis- ook tot mooie gesprekken. Maar het buiten wandelen in een informele setting geeft het gesprek meerwaarde en een bijzondere dimensie.
Japanners schijnen een boswandeling overigens een "groen bad" te noemen: shinrin-yoku, baden in de atmosfeer van een bos. Ik vind dat ze dat goed zien. De kracht van wandelen kan wat mij betreft namelijk niet genoeg onderstreept worden, de manier om te ontstressen. Ontzettend eenvoudig te doen, verbazingwekkend effectief, en wetenschappelijk bewezen, keer op keer. Liefst elke dag raden de experts aan, maar ook al 3 keer per week een wandeling kan je gezondheid, lichaam en geest positief transformeren. De voordelen zijn legio: wandelen verlaagt de risico’s op obesitas, hartaandoeningen, beroertes, heupfracturen, diabetes en depressies. Kortom: een langer en gezonder leven.     

WWWWW

De gesprekken tijdens de wandelingen gaan meestal over de professionele toekomst, maar ook -als ik wandel met een opdrachtgever- over een searchopdracht. Als vanzelf komen andere onderwerpen langs, de vijf W’s in ons leven. Naast de W van Werken hebben we het ook over Wonen, Wederhelft, Welvaart en Welzijn, in willekeurige volgorde. Plat geslagen: het gaat in de gesprekken van mens tot mens over de dingen des levens die ons  bezighouden, voor in ons hoofd zitten, en die vaak nauw aan elkaar verbonden zijn. Werken maakt een belangrijk deel uit van ons bestaan en van mijn searchpraktijk. Het gaat daarbij om de Wat je doet, met Wie je dat doet en Wat je ervoor terug krijgt. Eigenlijk heel simpel, maar toch ook niet. Het vinden van een goede match luistert namelijk nauw en is van grote invloed op je welbevinden en toekomst.     

De W van Wandelen, kom in beweging!

Een van mijn favoriete plekken om te wandelen is het bos Amelisweerd, onder de rook van Utrecht. We lopen dan, inclusief een coffee to go en een broodje, het historische Bunkerpad. De kazematten en bunkers deden ooit dienst als verdedigingslinie tegen buitenlandse indringers. Deze Hollandsche Waterlinie heeft echter nooit het gewenste effect gehad, werd ingehaald door nieuwe ontwikkelingen. De gesprekken tijdens de wandelingen langs de militaire bouwwerken uit het verleden hebben in mijn beleving zeker wel effect op de toekomst van de actuarieel professionals. Een klankbord, een verkenning van de arbeidsmarkt en een gericht advies kunnen je goed helpen je toekomstig carrièrepad te bepalen. Je bent van harte uitgenodigd, neem wel stevige wandelschoenen mee tijdens het groene bad!

Anno Bousema is sinds 2011 partner/consultant bij Financial Assets Actuarial Executive Search. Hij adviseert en begeleidt actuarieel professionals in hun loopbaan en ondersteunt organisaties bij hun vraag naar actuarieel talent. Een prachtig ambacht!  Kijk voor alle informatie op https://www.financialassets.nl/nl/functiegebied/actuariaat/ 

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 01 maart 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956