Vacatures in het Actuariaat
Marcel Kruse

Mijn keuze om te werken voor Milliman is helder!

Interview met Marcel Kruse - Director Pensioen & Investment Risk Milliman

Per 1 januari 2019 ben ik (Marcel Kruse) bij Milliman in dienst getreden om een praktijk voor beleggingsadvies en risicomanagement op te bouwen. Een mooie uitdaging waar ik heel veel zin in heb. Deze praktijk zal de actuariële dienstverlening van Milliman Pensioenen Amsterdam uitbreiden met beleggings- en risico gerelateerde diensten zoals advies, uitvoering en monitoring. Mijn keuze voor Milliman is helder, maar op voorhand was het voor mij niet evident om als investment consultant aan de slag te gaan. Blijkbaar is er iets gebeurt dat mij op andere gedachten heeft gebracht. Maar wat?

Milliman één van de grootste adviesbureaus ter wereld?
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik Milliman niet echt kende voordat ik voor het eerst op gesprek kwam bij Rajish Sagoenie (Principal & Managing Director bij Milliman Pensioenen). Ik had natuurlijk de Milliman Market Monitor wel eens voorbij zien komen en toevallig had ik een paar maanden daarvoor kennisgemaakt met Milliman RET (Milliman Retirement Enhancement Trust). Maar van echt kennen van de organisatie was toen nog geen sprake. Eigenlijk best vreemd als je bedenkt dat Milliman één van de grootste adviesbureaus ter wereld is op het gebied van actuariële en gerelateerde diensten. 

Dit bedrijf is anders! Daar wil ik werken.
Wat mij gelijk opviel tijdens het eerste sollicitatiegesprek is dat Milliman anders is dan andere adviesbureaus die ik kende. Binnen de Milliman organisatie is een andere cultuur dan je zou verwachten van een bedrijf met 70 jaar historie. Er is bijvoorbeeld veel ruimte voor innovatie en verbetering van bestaande dienstverlening. Ze willen altijd bij de beste horen en “continu verbeteren” hoort daarbij. Daarnaast is de betrokkenheid van collega’s van de buitenlandse Milliman kantoren groot. Dit bleek uit de interesse van collega’s uit Chicago en New York gedurende mijn sollicitatieprocedure. Ze kwamen speciaal naar Amsterdam om met mij over mijn businessplan te sparren. Er was oprechte interesse en meteen een goede klik. Daarnaast viel het ook gelijk op dat Milliman een vrij platte organisatiestructuur heeft. Junior consultants gaan bijvoorbeeld vrij snel mee naar klanten en zij hebben vanaf het begin al serieuze verantwoordelijkheden. Dit sprak mij aan. Milliman is een ondernemende club die innovatieve dienstverlening met hoogwaardige kwaliteit aanbiedt. Ze willen klanten altijd het beste product met de hoogste kwaliteit leveren, maar daarnaast krijgt de menskant ook veel aandacht. Het is een platte organisatie waarin iedereen een belangrijke rol heeft, efficiënt samenwerkt en waar alle werknemers het beste uit elkaar halen.

Milliman, een startup met 70 jaar ervaring
Met mijn Amerikaanse collega’s sprak ik over de dienstverlening die ik wil aanbieden. Ik vertelde dat governance heel belangrijk is voor Nederlandse institutionele beleggers. Ze kwamen meteen met een oplossing om de dienstverlening van de FRM (Financial Risk Management) praktijk op de Nederlandse wensen af te stemmen. Zo’n mentaliteit sprak mij gelijk aan. Er is ondernemerschap bij zowel de principals (eigenaren van de praktijken) als bij de werknemers. Dit heeft mijns inziens veel te maken met de cultuur en het langetermijn-beleid van Milliman. Principals investeren voor de lange termijn in hun praktijk. Dit model werkt door in alle lagen van de Milliman organisatie. Hierdoor krijg je mijns inziens een echte startup-mentaliteit en ondernemende werknemers. Voor mij was de keuze helder. De Milliman cultuur past bij mij.

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 31 januari 2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956