Vacatures in het Actuariaat
Reinier Roosen managing partner bij XpertDesk

Ondernemerschap en personal branding is een must

Interview met Reinier Roosen managing partner bij XpertDesk - Harmen van der Panne business development lead bij het Actuarieel Instituut

“Ondernemerschapsvaardigheden zijn niet langer nice-to-have, maar een must-have geworden voor actuarissen. Het werkveld van kwantitatieve professionals in de financiële sector zoals actuarissen, is in hoog tempo aan het veranderen. Deels door technologische ontwikkelingen zoals robotisering, maar daarnaast door reorganisaties, verdergaande specialisatie en andere samenwerkvormen zoals agile. Actuarissen ondervinden bijvoorbeeld meer concurrentie op de arbeidsmarkt dan voorheen. Zichtbaarheid, communicatieve vaardigheden en personal branding zijn daarom belangrijker dan ooit.”

Aan het woord zijn Reinier Roosen en Harmen van der Panne. Het Actuarieel instituut (AI) vroeg Reinier om in samenwerking een workshop te ontwikkelen die tegemoetkomt aan de eisen die deze nieuwe ontwikkelingen stellen aan onder andere actuarieel professionals. De doelgroep zijn professionals die beter zichtbaar en slagvaardiger willen worden op de arbeidsmarkt. Dat kunnen werknemers zijn, (aspirant) ZZP’ers of mensen die actief aan de slag willen in een voor hen nieuw veld zoals Data Science. Harmen: "Onder actuarieel professionals is de ambitie voor het runnen van een eenmanszaak of het starten van nieuwe business hoog te noemen. We vinden het dan ook niet meer dan logisch dat het AI scholing en trainingen aanbiedt waarmee we die ambitie krachtig ondersteunen. We hebben de samenwerking met Reinier gezocht vanwege zijn ervaring en kennis van de branche en gezamenlijk een compacte training samengesteld."

We willen ervoor zorgen dat deelnemers vaker worden uitgenodigd en de gewenste opdracht of baan binnenhalen.

Praktische opzet workshop
“De workshop – Onderscheidend opereren op de arbeidsmarkt - bestaat uit twee delen en is zeer praktisch ingericht. Dus echt concreet aan de slag gaan met je LinkedIn profiel, CV, gesprekstechnieken en personal branding bijvoorbeeld. Dat is ook de reden dat we Bart van Beek hebben gevraagd om als personal coach, met jarenlange ervaring op het gebied van ontwikkelen van professionals aan de gedragskant, een deel van de workshop voor zijn rekening te laten nemen. Het doel is ervoor te zorgen dat deelnemers direct effectiever zijn op de arbeidsmarkt, dus vaker worden uitgenodigd en vaker de gewenste opdracht of baan binnenhalen. Voor mensen die daadwerkelijk de stap naar ondernemerschap willen zetten, gaan we in deel twee van de workshop dieper in op alle facilitaire, administratieve en commerciële aspecten daarvan en komt Freddie van Kesteloo (Kamer van Koophandel) zijn kennis delen en vragen beantwoorden.”

Vakprofessionals een stap verder helpen
Reinier: “Vanuit XpertDesk is ons motto ‘Vakprofessionals een stap verder helpen qua kennis en carrière’. Normaal gesproken doen wij dat vanuit de organisatie van XpertSessies en maatwerk bemiddeling, maar deze workshop past prima in die ambitie, vandaar dat ik gelijk enthousiast was. In mijn vorige bedrijf, FTE Actuarieel, besteedden we altijd veel tijd en aandacht aan coaching, presentatie en gesprekstechnieken. Je ziet dan gelijk daarna in de praktijk – tijdens een intakegesprek – dat het werkt. Professionals opereren zelfverzekerder en praten meer en makkelijker over hun toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen.”

Lonende investering
“Als het je lukt om eerder een nieuwe opdracht of baan te verwerven of dat je aan de slag kan gaan op het gebied waar jouw passie ligt en waar jij toekomst in ziet, dan heeft deze investering in jezelf helemaal goed uitgepakt.” De pricing voor deze workshops hebben we zo scherp mogelijk gezet en beide workshops zijn aangevraagd voor PE-punten.

Lees op de website van het Actuarieel Instituut alles over de workshops en schrijf je snel in.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 6-5-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956