Vacatures in het Actuariaat
Wilbert van Leeuwen

Data gaat echt alles veranderen

Interview met Wilbert van Leeuwen - Manager Data Analytics, EY

‘(Big) Data kan ongekend grote waarde bevatten voor organisaties, maar valt ook lastig te analyseren en toe te passen omdat data vluchtig, complex en vaak niet gestructureerd is. Aan ons de uitdaging om data in het voordeel van bedrijven te laten werken bijvoorbeeld in het auditproces, bij de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen of om de toekomst te voorspellen.’

Wilbert van Leeuwen is Manager Data Analytics bij EY. Hij studeerde Business Administration aan de Radboud Universiteit Nijmegen en runde tegelijkertijd een adviesbureau. ‘Met die ervaring op zak ambieerde ik een loopbaan in de consultancy. Met EY was er direct een ‘klik’ en begon ik als IT-Auditor. Achteraf gezien een prima opstap naar het vakgebied Data Analytics. Hier ligt mijn hart. Data gaat echt alles veranderen en binnen die dynamiek kun je van enorme waarde zijn voor je klanten.’

Audit gerelateerde data analyse
Banken, verzekeraars en ook bedrijven als supermarkten, retail bedrijven en openbaar vervoersbedrijven verwerken dagelijks miljoenen transacties. Voor een Auditor wordt het hierdoor steeds lastiger om via de traditionele manier grip houden op deze processen. Datzelfde geldt ook voor minder omvangrijke processen en bedrijven. Steeds meer Auditafdelingen, in en extern, maken daarom gebruik van data analytics in het auditproces. Ons team helpt daarbij. Enerzijds door tooling te ontwikkelen die oude werkmethoden met dezelfde mate van zekerheid (of meer) vervangt en anderzijds door onze collega’s van audit met onze kennis en vaardigheden te helpen bij de controlewerkzaamheden.

Predictive data analyse
Naast audit support ligt de focus op het omzetten van data in mogelijkheden voor groei, innovatie en concurrentievoordeel. Een mooi voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld een opdracht voor een groot cateringbedrijf. Op basis van ervaring maken zij voor ieder evenement een inschatting van het aantal bezoekers en de daaraan gerelateerde consumptie. Infrastructuur, inkoop en personeel worden daarop afgestemd. Samen kunnen we gaan werken aan een predictive model zodat met input van data over kaartverkoop, facebookbezoek, weersvoorspellingen, twitter, etc. een betere inschatting kan worden gemaakt van de afzet en daarmee de in te kopen consumpties en in te zetten personeel. Door ervaring te laten ondersteunen met een model kunnen de kwaliteit van de dienstverlening en zijn marges worden verbeterd.

Brede rol
Als Adviseur Data Analytics vervul je een brede rol. Je bent tegelijkertijd manager van de klantrelatie, als projectleider, business analist, functioneel en technisch ontwikkelaar. Uiteraard liggen de accenten bij ieder project anders maar het geeft wel aan dat je het prettig moet vinden om te werken op het snijvlak van proces, mens en techniek.

Je beschikt over de intrinsieke motivatie om softwaretoepassingen altijd beter, sneller en efficienter te maken en de nieuwsgierigheid om business modellen en processen te doorgronden. Data Aanalytics gaat alles veranderen. Wil jij actief sturing geven aan die verandering, dan kom ik graag met je in contact.

Lees meer over de rol van Advisor Data Analytics

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 23-10-2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956