vergrootglas
Vacatures in het Actuariaat
Joep van Loon

Multidisciplinair ontwikkelingen vertalen naar beleid.

Interview met Joep van Loon - Beleidsadviseur MN

De veranderingen binnen de pensioen- en verzekeringswereld volgen elkaar in hoog tempo op. Dat stelt pensioenfondsen en bestuurders voor menig uitdaging. Vanuit ons team ondersteunen wij het management en de besturen bij de te maken keuzes. Gezien de complexiteit van de vraagstukken pakken wij die multidisciplinair op. Actuarissen, economen, juristen, fiscalisten, etc. buigen zich gezamenlijk over oplossingrichtingen en komen met een geïntegreerde aanpak.

Een van de belangrijke thema´s die op dit moment onze aandacht vragen is het nieuwe pensioenstelsel. De wijze waarop wij bijdragen aan die discussie is illustratief voor onze werkwijze. Zo hebben we in kaart gebracht wat de mogelijkheden zijn voor een individuele deelnemer om de pensioenpot ook in te zetten voor bijvoorbeeld Wonen of Zorg. Een collega Actuaris heeft doorgerekend wat het voor de pensioenopbouw betekent als een deel van het pensioen wordt gebruikt voor de aankoop van een woning terwijl ik me gebogen heb over de fiscale aspecten. Op die manier geef je de discussie handen en voeten en wordt het voor bestuurders makkelijker om beleidskeuzes te maken.

Joep van Loon is Beleidsadviseur bij MN. Na de master Quantative Finance and Actuarial Sciences ging hij als Consultant aan de slag bij een van de Big4 advieskantoren. ´Met de overstap naar MN kreeg ik de kans het beste van twee werelden te combineren. Wat is gebleven is dat ik vanuit mijn huidige rol nog steeds betrokken ben bij een groot aantal uiteenlopende opdrachten. Die variatie houdt het werk boeiend en is een stimulans voor mijn eigen ontwikkeling. Wat erbij is gekomen is dat ik echt duurzame relaties met mijn klanten opbouw. Als sparringpartner ben je verbonden aan een fonds of verzekeraar, bouw je mee aan hun toekomst en ervaart aan den lijve wat de impact is van je advisering.

Zo adviseer ik bijvoorbeeld een aantal verzekeraars die verbonden zijn aan onze klanten. Voor die verzekeraars voer ik in het kader van Solvency II onder andere de Own Risk and Solvency Assesment uit. Doe zelf het rekenwerk, de analyses en schrijf het rapport en bespreek de aanbevelingen met het management. Op die manier zit je heel dicht op de business. Heerlijk!

Wil ook jij het actuarieel geweten en sparringpartner zijn van onze pensioenfondsen, dan komen we graag met je in contact. Lees meer over de rol van Actuaris binnen het team Beleidsadvies & Actuariaat.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 5-11-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp