vergrootglas
Vacatures in het Actuariaat
Stan Teuben

Risicodifferentiatie en prijselasticiteit gaan de markt bepalen.

Interview met Stan Teuben - Manager Product & Portfoliomanagement Schadeverzekeringen Particulieren, Achmea

´De schademarkt verandert in rap tempo. Internet, vergelijkingssites, zelfrijdende auto´s, maar ook het in potentie toetreden van branchevreemde partijen als een Google of Ikea zetten de branche op z´n kop. Het stelt ons voor de uitdaging een antwoord te vinden op het veranderende consumentengedrag en de toenemende concurrentie. Naast aanpassingen in de distributie, systemen en processen zijn het vooral de technieken vanuit Pricing die ons in staat stellen een solide concurrentiepositie op te bouwen.´

Dynamic pricing
Stan Teuben is als Senior Manager Product en Portfoliomanagement verantwoordelijk voor het resultaat op de particuliere schadeportefeuille. Zijn team van circa 30 professionals

is actief in drie productkolommen (Auto, Woon en Varia) en twee specialistische kolommen; Fraude & Risk/Compliance en Pricing & Analyse. ´Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een Manager Pricing & Analyse. Een vakprofessional die de ruimte neemt om samen met zijn/haar team, pricing, portefeuille-, klant- en concurrentie analyse verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

De tijd dat de premiestelling in een schadeverzekering uitsluitend was gebaseerd op het schadeverloop in de portefeuille ligt definitief achter ons. Steeds meer (externe) data wordt betrokken bij de vaststelling van de klantpremie waarbij naar gedifferentieerde risicomodellen wordt gezocht die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen. Een voorbeeld hiervan is het omzetten van klantgedrag naar een risicopremie. Zo loopt er bij ons een pilot om in samenwerking met een telecom provider inzicht te krijgen in het rijgedrag van een consument. Hoe versnelt, remt en stuurt een persoon en wat zegt dat over de kans op schade? Die gegevens omzetten in een risicopremie vraagt een andere benadering zeker als deze gegevens gebruikt worden in combinatie met gegevens over bijvoorbeeld woonplaats, woon-werkverkeer, tijdstip van autogebruik, etc.

Tevens proberen we zicht te krijgen op de prijselasticiteit in de markt. Onderzoeken hoe je de prijsstelling kunt laten aansluiten op de segmentering van de diverse labels. Maar ook of je een product anders moet prijzen als de klant via een prijsvergelijker, direct writer of bank bij je komt. Talloze variabelen hebben invloed op de juiste prijs waarbij het ons streven is om naar een dynamische prijsstelling te komen. Innovatief en vooruitstrevend in de verzekeringsmarkt.

Volle vaart vooruit
De ontwikkelingen binnen Achmea gaan hard, vervolgt Stan. Interpolis begeeft zich met een nieuwe propositie voor de Rabobank op de online markt, waar direct writers als Centraal Beheer en FBTO voortdurend vernieuwingen doorvoeren in het dienstenpakket. Het succes staat of valt met de juiste pricing. De Manager Pricing & Analyse neemt daarin het voortouw en slaat de brug tussen Productmanagement, Actuariaat, Control en Sales & Marketing. Dat vraagt om een stevige persoonlijkheid die zowel inhoudelijk als commercieel goed uit de voeten kan. Een pracht baan voor die professional die met visie op de markt pricing naar een hoger niveau kan tillen.

Lees meer over de positie van Manager Pricing & Analyse.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 20-10-2014
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956