Vacatures in het Actuariaat
Nicole Gertsen

Vooraan staan bij ontwikkelingen als Blockchaintechnology

Interview met Nicole Gertsen - Consultant Risk Advisory EY

Blockchaintechnologie zal net zo revolutionair blijken te zijn als de ontwikkeling van internet. Met deze technologie kun je platformen opzetten die de mogelijkheid bieden om transacties af te handelen zonder dat daar een centrale partij voor nodig. Daarmee krijgen gevestigde namen in de financiële wereld het zwaar, maar ook beroepen als notaris en advocaat en zelfs innovatieve bedrijven als Uber en Airbnb staan aan de vooravond van forse disruptie. Bestaande verdienmodellen staan onder druk, maar er zijn ook tal van nieuwe kansen.

‘Als ik dat lees word ik helemaal enthousiast. Zeker nu ik binnen EY de kans heb gekregen me in dit onderwerp te verdiepen. Samen met een groep internationale collega’s gaan we ons tot in de kleinste details in deze technologie verdiepen en vertalen naar kansen voor onze klanten. Mocht de belofte die blockchaintechnologie in zich heeft maar voor de helft uitkomen, dan ligt hier een wereld aan innovatieve uitdagingen. Daar maak ik graag onderdeel van uit.’

Nicole Gertsen studeerde econometrie aan de Universiteit van Amsterdam en trad een klein jaar geleden in dienst bij EY. ‘Programmeren heb ik altijd leuk gevonden. Met name het gepuzzel om de dagelijkse praktijk in een model te vangen trekt mij. Dat leuk vindend, kun je echter nog alle kanten uit bij je baankeuze. En omdat ik me niet gelijk wilde vastleggen in één richting heb ik gekozen voor EY. Hier krijg ik binnen Risk Advisory de kans om met alle facetten van het vak kennis te maken en zo te ontdekken waar mijn kracht en ambitie ligt.

Zo heb ik in mijn nog maar korte loopbaan voor een Verzekeraar de modelbeschrijving gedaan voor hun interne modellen die ze gebruiken in het kader van Solvency II en daarbij samengewerkt met de actuariële tak van EY. Voor een grote Bank heb ik een review gedaan op het bestaande model; getoetst of het model wel voldoet aan alle wet- en regelgeving en of de uitkomsten nog wel valide zijn. En voor de Advisory praktijk heb ik drie databases aan elkaar gekoppeld zodanig dat er betere stuurinformatie beschikbaar komt voor projectplanning en bemensing. Boeiend omdat je hiermee aan den lijve ondervindt hoe modellering bijdraagt aan het reduceren van werkdruk en het verhogen van rendement.

Team
Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik niet anders zeggen dan dat de keuze voor EY een schot in de roos was. Ik leer veel, maak deel uit van een jong en erg enthousiast team en verheug mij op wat komen gaat. Als blockchain de wereld inderdaad op z’n kop zet, is het toch geweldig om daarbij aan het roer te staan.’

Lees meer over de mogelijkheden binnen Risk Advisory
 

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 7-11-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956