Vacatures in het Actuariaat
Sander de Jong

We helpen de organisatie risicogeori├źnteerd te ondernemen

Interview met Sander de Jong - Manager Actuariaat & Beleggingen Monuta

‘Meebouwen aan het succes van Monuta is wat ons team drijft. Als verlengstuk van de directie helpen we de organisatie risicogeoriënteerd te ondernemen. Daarmee zit je als Actuaris in een rol waarbij je het verschil maakt en heel concreet bijdraagt aan de realisatie van de ambities van Monuta.’

Sander de Jong is manager Actuariaat & Beleggingen en geeft sturing aan het veranderingsproces. ‘Monuta is sterk in ontwikkeling en dat maakt het een heel interessant moment om in te stappen. Recent hebben we het gehele risicoraamwerk nog steviger neergezet waarin het sturen op economische waarde stevig zit verankerd, Dit is monutabreed opgepakt en de business is hier nadrukkelijk in mee genomen.

Op het moment zijn we bezig de uitkomsten van de laatste ALM studie te implementeren en denken daarom na over vraagstukken als renteafdekking en herverzekering. Maar we zijn bijvoorbeeld ook bezig met het vraagstuk hoe wij onze verplichtingen in de toekomst het best kunnen managen. Dat draait om de vraag op welke manier je de impact van management actions het best kunt vangen zodat je een reëler beeld krijgt van de solvency-ratio? In de toekomst zitten we immers niet met onze armen over elkaar. Dat kan gaan over hoe we handelen bij premievrij maken of afkopen door de klant, maar ook zijn we bijvoorbeeld met Commercie in discussie over toekomstige tarifering. Met hen nemen we dan verschillende rentepaden door en de invloed daarvan op onze prijsstelling in de toekomst. Elementen die uiteindelijk de Solvency II ratio raken en waarop we nu al kunnen anticiperen. Boeiende discussies waarbij we het traditionele denken proberen om te vormen naar risicobewust en waarde-gestuurd  handelen.’

Executiekracht
‘Ik heb jarenlang als ALM expert gewerkt vanuit een consultancy rol. Erg leuk om op die manier in verschillende keukens te kijken en je expertise te vergroten. Je mist echter de kans om je ideeën verder te brengen. En juist dat maakt mijn huidige rol binnen Monuta zo leuk. Ik ben nog geen omgeving tegen gekomen waar je als Actuaris zo direct betrokken bent bij de business. Er wordt daarbij een appèl gedaan op een breed scala aan competenties. Inhoudelijk en analytisch moet je sterk zijn, en enthousiast om als adviseur de business voor je weten te winnen maar alles staat of valt met je executiekracht. Just do it!

Denk jij vanuit je expertise en competenties een bijdrage te kunnen leveren om Monuta nog sterker risicobewust en waarde-gedreven te laten ondernemen, dan kom ik graag met je in contact.

Lees meer over de rol van Actuarial Risk Manager of Investment Risk Manager binnen Monuta

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 4-6-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:

´╗┐
Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956