vergrootglas
Vacatures in het Actuariaat

Overzicht van nieuws, interviews, rapporten en video's over het actuariaat

 • Cover AFM Trendzicht 2020

  AFM Trendzicht 2020

  Rapport van Autoriteit Financiële Markten - 10-10-2019
  Vandaag publiceert de AFM met Trendzicht haar jaarlijkse analyse van trends en ontwikkelingen in de financiële markten. De AFM ziet vijf belangrijke trends die van invloed zijn op haar toezicht: digitalisering, macro-economische ontwikkelingen, veranderingen in (Europese) regelgeving, politieke onzekerheid en de overgang naar een duurzame economie en samenleving.
 • Cover Toezicht met algoritmen

  Toezicht met algoritmen

  Rapport van Platform voor de InformatieSamenleving - 09-10-2019
  Gezien de actuele berichtgeving richt dit eerste essay zich op het domein van toezichthouders. Aan de hand van drie casussen uit de praktijk worden aanbevelingen gedaan voor een evenwichtige inbedding van AI in de beroepspraktijk van toezichthouders.
 • Cover Hoe gaan mensen om met hoge woonlasten?

  Hoe gaan mensen om met hoge woonlasten?

  Rapport van Nibud - 08-10-2019
  De maandelijkse huur of de hypotheeklasten beslaan meestal een groot deel van de totale uitgaven van een huishouden. Daarnaast zijn deze woonlasten meestal een vaste last: de uitgaven komen elke maand terug en zijn vrijwel niet flexibel. Er ligt een contract aan ten grondslag en de lasten moeten elke maand voldaan worden. Daardoor kan het soms moeilijk zijn om elke maand de woonlasten te betalen.
 • APC Alumni Event - Het Nieuwe Pensioenakkoord

  APC Alumni Event - Het Nieuwe Pensioenakkoord

  Bron: Amsterdam Business School - 07-10-2019
  Op 5 juni j.l. sloten kabinet en sociale partners het Pensioenakkoord. Na bijna 10 jaar van onderhandeling was deze nieuwe basis om verder te werken voor velen heuglijk nieuws. Tegelijkertijd bevat het akkoord ook nog heel wat open eindjes. Daarover gaan we van gedachten wisselen tijdens een APC Alumni Event 2019 op 28 november aanstaande. 
 • Cover Woning en pensioen als financieel lego

  Woning en pensioen als financieel lego

  Rapport van Netspar - 03-10-2019
  Veel huiseigenaren hebben nu, en zeker in de toekomst, een stijgend netto inkomen rond pensionering doordat ze vanwege een afgeloste hypotheek lage woonlasten hebben. Het pensioenvermogen en de netto waarde van een eigen huis zijn belangrijke componenten van het vermogen van Nederlanders met een koophuis. Flexibele beschikbaarheid van dat vermogen over de levensloop kan hun financiële planning sterk verbeteren.
 • Cindy van Oorschot

  We moeten de hervorming doorzetten

  In gesprek met Cindy van Oorschot, Divisiedirecteur Toezicht pensioenen DNB - 03-10-2019

  ‘Ik vind het belangrijk dat we er met alle betrokken partijen voor zorgen dat we ons stelsel moderniseren en robuuster maken’.

 • Aan tafel bij DNB: Kan je een model vertrouwen dat je niet begrijpt?

  Aan tafel bij DNB: Kan je een model vertrouwen dat je niet begrijpt?

  Bron: XpertSessie, Amsterdam, 14 november - 02-10-2019
  Ben je nieuwsgierig naar het werk van de toezichthouder vanuit haar gezichtspunt? Aan de hand van vijf actuele maatschappelijke dilemma’s maak je kennis met de diverse divisies van DNB. In een kleinschalige setting presenteren vijf inleiders, allen werkzaam bij DNB, elk apart een actualiteit/dilemma. Daarna is er ruimte voor overleg en discussie.
 • Joost van der Burgt

  Artificial intelligence straks allesomvattend aanwezig

  In gesprek met Joost van der Burgt, Beleidsmedewerker bij Divisie Toezicht Beleid DNB - 02-10-2019

  "Wanneer AI op een ondoordachte wijze wordt ingezet gebeuren er al snel ongelukken. AI-toepassingen zijn met name gevoelig voor problemen met de data waarop zij worden getraind. Als die data van slechte kwaliteit is, niet representatief is, of relevante kenmerken ontbreken, dan vertaalt dit zich door in slechte uitkomsten."

 • De impact van klimaatverandering op financiële instellingen

  De impact van klimaatverandering op financiële instellingen

  Bron: Artikel Petra van Meel en Sjoerd Blijlevens, Zanders - 01-10-2019
  Dat de opwarming van de aarde catastrofale gevolgen heeft, mag al geruime tijd geen verrassing meer heten. Een veel recentere ontwikkeling, daarentegen, is het groeiende besef dat de klimaatverandering ook van grote invloed is op de financiële sector. De Bank of England (BoE) is zelfs van mening dat klimaatverandering de ‘tragedie van de toekomst’ is.
 • Cover Ageing Europe — looking at the lives of older people

  Ageing Europe — looking at the lives of older people

  Video van Eurostat - 01-10-2019
  Did you know that the number of people living in the EU aged 100 or more is projected to grow from almost 106 000 in 2018 to more than 500 000 by 2050? This and other facts can be found in the publication, which provides a detailed picture of the daily lives of older people in the EU, with data for individual EU Member States and EFTA countries.
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp