Vacatures in het Actuariaat

Hackathon Life & Vitality

Bron: In gesprek met ir. drs. Ingrid van Riel AAG, lid commissie Actuarial Data Science - 06 juli 2021

De helft van de Nederlandse volwassenen kampt met overgewicht en lijkt extra kwetsbaar bij corona. Cijfers wijzen uit dat overgewicht en obesitas de maatschappij per jaar ongeveer 1,2 miljard euro kosten aan medische zorg en daarbij zo'n 2 miljard aan gederfde arbeidsproductiviteit en kosten voor arbeidsongeschiktheid *1. Gezonder leven kan helpen het zorgsysteem te ontlasten en geeft een grotere kans om fysiek en mentaal gelukkig te zijn.

‘Overgewicht is, naast roken en alcoholmisbruik, één van de drie grootste bedreigingen voor de gezondheid van de Nederlandse bevolking volgens het Nationaal Preventieakkoord. Veel is er al over geschreven en veel is al onderzocht. Toch lijken we niet echt grip te krijgen op dit probleem. Aanleiding voor de commissie Actuarial Data Science van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG), om het onderwerp centraal te stellen in de Hackathon Life & Vitality.’

Ingrid van Riel is lid van de commissie en organisator van de hackathon. ‘Vanuit het AG willen we Data Science en de daarbij behorende technieken graag nadrukkelijker onder de aandacht brengen. En wat is er dan uitdagender om dit te doen aan de hand van een concreet en maatschappelijk zeer relevant thema. Bovendien biedt de hackathon een vorm die een grote fun factor in zich heeft, de vrijheid biedt om out of the box te denken en je op hoofdlijnen stappen laat zetten.

Teams krijgen een week de tijd om met een set aan aanbevelingen te komen richting beleidsbepalers. Als basis krijgt ieder team de beschikking over een uitgebreide dataset bestaande uit cijfers van het CBS (StatLine), de Behavioral Risk Factor Surveillance System (het belangrijkste Amerikaanse gezondheidsonderzoek) en de Kansenatlas die informatie van volwassen geeft over hun herkomst, inkomen en schoolprestaties. We hopen natuurlijk dat de deelnemers aan de hackathon verrassende verbanden weten te vinden die tot nieuwe invalshoeken leiden en handvaten bieden om overgewicht aan te pakken.

De Hackathon vindt plaats van vrijdag 3 september tot en met vrijdag 10 september 2021, waarvan twee dagen op locatie met sprekers, trainingen en de prijsuitreiking. De overige dagen zijn door de teams zelf in te delen. Je kunt je individueel of als team inschrijven. De Hackathon staat voor iedereen open. Naast leden van het AG, benaderen we ook professionals uit de zorg, gedrags- en bewegingswetenschappen. Als organisatie helpen we de teams met inspirerende sprekers en teamcoaches. Lijkt het jou leuk om je data (science) vaardigheden aan te scherpen en bij te dragen aan een oplossingsrichting voor een groot maatschappelijk probleem, schrijf je dan nu, voor 1 augustus 2021, via de website van het AG in. Voor dit evenement worden PE-punten aangevraagd.

*1) Johan Polder, Hoogleraar gezondheidseconomie (https://www.groene.nl/artikel/dikke-mensen-zijn-duur)

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.info is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956