logo actuaris.nl

Data Officer - AEGON


Den Haag -
Als Data Officer ben je verantwoordelijk voor het opstellen en het helpen implementeren van het integrale data management raamwerk om daarmee het fundament op datagebied te leggen voor de data gedreven transitie van Aegon Nederland.


Data Officer

Ben je toe aan de volgende stap in je data carrière? Wil je werken in een inspirerende, internationale, ondernemende en agile omgeving bij één van de grootste Nederlandse financiële instellingen? Maak werk van je doelen en ga aan de slag als Data Officer binnen Aegon! Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Functie

Digitalisering en Big Data staan bij Aegon hoog op de agenda. We zijn o.a. bezig met een data lake, robotics, geavanceerde rekenmodellen, strategische partnerships met veel belovende start-ups, platformen en blockchain. Voor onze snel veranderende organisatie zijn we op zoek naar een ondernemende Data Officer die verantwoordelijk is voor het opstellen en het helpen implementeren van het integrale data management raamwerk.

Als Data Officer ben je onderdeel van het Data Management Team. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en het helpen implementeren van het integrale data management raamwerk (o.a. principes, standaarden en beleid) om daarmee het fundament op datagebied te leggen voor de data gedreven transitie van Aegon Nederland. Als Data Officer heb je daarbij een specifiek expertisegebied (bijv. governance, datakwaliteit of metadata) en een businessdomein (zoals Hypotheken, Schade of juist Finance), waar vanuit je opereert en de business ondersteunt om data als strategische asset voor Aegon Nederland in te kunnen zetten.

In de functie van Data Officer ben je een data management professional die de Chief Data Officer ondersteunt bij het integraal neerzetten van het data management raamwerk, en daarbij advies geeft en proactief ondersteuning biedt aan de Value Streams en overige stakeholders voor de implementatie hiervan. Het doel van de functie is om de juiste randvoorwaarden te scheppen om data als een strategische asset in te kunnen zetten en eenduidig en transparant te kunnen rapporteren aan toezichthouders. Je rapporteert aan de nieuwe Data Lead Officer.

Je bent communicatief sterk en kan op verschillende niveaus jouw verhaal vertellen. Als Data Officer krijg je daarbij de ruimte om de visie en ambitie van het Data Management Team mede op te stellen en richting te geven aan het data management vakgebied.

Profiel

Data is jouw passie en vakgebied. Als Data Officer ben jij resultaatgericht en krijg je energie van een steeds veranderende omgeving. Je bent in staat om met innovatieve oplossingen te komen, deze te toetsen en zaken op scherp te zetten. Jouw adviezen en inzichten formuleer en beargumenteer je effectief en zorgvuldig. Je schakelt moeiteloos tussen abstracte constructen en concrete oplossingen, verbindt deze en snijdt door complexiteit heen. Je hebt een uitstekend gevoel voor verhoudingen en werkt graag samen met anderen. Verder heb je aandacht voor kwaliteit, ben je pro-actief in je aanpak en zit je altijd maximaal op de bal.

 • Een afgeronde master opleiding in de richting van Informatie Management, Data & Analytics, Organisatiewetenschappen, Econometrie, Bedrijfseconomie/-kunde of gerelateerde studie
 • 5+ jaar aantoonbare ervaring in data management (bijv. data governance, data kwaliteit, data architectuur) operating model ontwerp en implementatie binnen een complexe (financiële) organisatie
 • Aantoonbare consulting vaardigheden en competenties (ervaring bij een Big 4 consulting firma is een pré): hypothese gedreven kunnen denken, framen en effectief complexe ideeën kunnen vertalen en glashelder overbrengen aan (senior MT) business en IT stakeholders
 • Kennis van en praktijk- en implementatie ervaring met data management industrie standaarden zoals DAMA DMBOK
 • Relevante data management certificeringen (bijvoorbeeld Certified Data Management Professional) of bereid deze op korte termijn te behalen
 • Affiniteit met en/of ervaring in Enterprise Architectuur: problemen, oplossingsrichtingen en impact integraal en holistisch kunnen benaderen en overzien (data, proces, organisatie en technologie)
 • Verbindende persoonlijkheid, diepgang en gericht op samenwerking
 • Impact en volwaardig gesprekspartner op alle niveau's
 • Authentiek en initiërend
 • Klantgericht en uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je bent een teamplayer met gevoel voor humor
 • Je zoekt uitdagingen op en bent permanent verbeteringsgericht
 • Vloeiend in Nederlands en Engels (zowel schriftelijk als mondeling)

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een concurrerend maandsalaris.
 • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
 • Een passende reiskostenvergoeding.
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.
Locatie:
Den Haag
Meer informatie:
contactpersoon
LinkedinTwitter
 
Contact:
Anno Bousema
Partner / Consultant
t. +31 (0) 35 539 5310
m. +31 (0)6 533 097 52
E-mail
Direct solliciteren:

AEGON werkt voor het vervullen van deze vacature nauw samen met Financial Assets Actuarial Executive Search.

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Data Officer bij AEGON in Den Haag inclusief CV via info@financialassets.nl .

 
 
Vacature geplaatst op 24-10-2020