logo actuaris.nl

Medior Actuaris - Centramed


Zoetermeer -
Als actuaris bij Centramed krijg je de ruimte om met data driven risk modelling te experimenteren, je zelf te ontwikkelen en  als specialist verder te ontplooien, zowel inhoudelijk als op het gebied van je competenties.


Vacature Medior Actuaris

Centramed

Centramed verzekert zorginstellingen voor het risico van medische aansprakelijkheid en neemt hen de zorg van afwikkeling van schadeclaims uit handen. Centramed doet dat zonder winstoogmerk en met hart voor de betrokken patiënten én zorgverleners.

Centramed telt bijna 80 leden: ziekenhuizen, GGz-instellingen en andere instellingen. Deze zorginstellingen kunnen rekenen op een slagvaardige schadebehandeling en een adequate verzekeringsdekking. Maar ook op hulp en advies bij het voorkomen van medische incidenten en het vergroten van de Patiëntveiligheid.

Centramed heeft zich als doel gesteld om in de komende jaren de doorlooptijd van claims sterk te verkorten. Het eerder innemen van een standpunt over aansprakelijkheid en, na een erkenning, het vlotter regelen van de schade, wordt als positief ervaren door zowel de patiënt als de arts. Hoewel wij daarbij afhankelijk zijn van andere in het proces betrokken partijen, neemt Centramed de voortrekkersrol.

Werken bij Centramed betekent werken met een complex verzekeringsproduct dat jouw leercurve binnen de verzekeringsbranche zal versnellen. Medische aansprakelijkheid is een inspirerende verzekeringstak die van jou vraagt om een bijdrage te leveren in complexe vragenstukken met als doel de zorg betaalbaar te houden in deze snel veranderende samenleving.

Als actuaris bij Centramed krijg je de ruimte om met data driven risk modelling te experimenteren, je zelf te ontwikkelen en  als specialist verder te ontplooien, zowel inhoudelijk als op het gebied van je competenties.

Centramed is een relatief kleine organisatie (55 medewerkers). Dat vraagt om een flexibele, hands-on mentaliteit van al onze medewerkers. Wij hechten veel belang aan onze informele prettige werksfeer en een continue ontwikkeling van onze medewerkers.

Wij zijn per direct op zoek naar jou (m/v) om ons actuariële team te komen versterken.

Functie en taken

Je maakt onderdeel uit van het team Financiën & Actuariaat, bestaande uit een senior actuaris, een business controller en twee financieel administratief medewerkers.

Als actuaris horen de volgende werkzaamheden tot jouw takenpakket:

 • Actuariële werkzaamheden op basis van jaarrekening- en Solvency II grondslagen, w.o. het berekenen van technische voorzieningen en de SKV, opstellen en reviewen van QRT’s, monitoren solvabiliteit;
 • Monitoren van en adviseren over premie- en voorzieningenbeleid, risk appetite, kapitaalbeleid, herverzekeringsbeleid;
 • Uitvoeren van premieberekeningen;
 • Uitvoeren van het ORSA-proces;
 • Beoordelen van en adviseren over herverzekeringscontracten;
 • Actieve rol bij risk management en acquisitie;
 • Diverse advieswerkzaamheden over de premiestelling en eigen risico’s voor bestaande en nieuwe producten/klanten, het signaleren van en rapporteren over eventuele trends in de schadelastontwikkeling.

Jij

 • Hebt een academisch werk- en denkniveau;
 • Hebt bij voorkeur een (bijna) afgeronde opleiding tot AAG;
 • Hebt minimaal 3 jaar ervaring in vakgebied (bij voorkeur binnen zorg- of schadeverzekeringen);
 • Volgt ontwikkelingen binnen het vakgebied en hebt brede kennis van en ervaring met gebruikelijke methoden, technieken en modellen betreffende waarde en risico;
 • Hebt kennis van Solvency-II regelgeving;
 • Bent een goede sparringpartner voor directie en de tweedelijns actuariële functie;
 • Hebt ervaring met programmeren en de toepassingen “R” en MS Excel;
 • Bent in staat om de vaak complexe actuariële vraagstukken te ‘vertalen’ en bewustzijn/kennis van Solvency II binnen de organisatie te vergroten.

Het aanbod

Wij bieden je een afwisselende en zelfstandige baan binnen een prettige informele organisatie, met veel ruimte voor flexibiliteit en verdere ontplooiing. Standplaats is Zoetermeer. Bij Centramed ben je verzekerd van een uitstekend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en een goede pensioenregeling. Verder is de cao verzekeringsbedrijf (binnendienst) van toepassing.
Voor deze functie gaan we uit van een fulltime/parttime dienstverband van minimaal 80% (32 uur per week).

Contact

Bel me met al je vragen en/of maak een afspraak: Anno Bousema, partner Financial Assets Actuarial Executive Search, 06 - 53 30 97 52 en/of anno.bousema@financialassets.nl. Ik informeer je graag!

www.centramed.nl

Onderlinge Waarborgmaatschappij Centramed B.A.
Maria Montessorilaan 9, 2719 DB Zoetermeer
Locatie:
Zoetermeer
Meer informatie:
contactpersoon
LinkedinTwitter
 
Contact:
Anno Bousema
Partner / Consultant
t. +31 (0) 35 539 5310
m. +31 (0)6 533 097 52
E-mail
Direct solliciteren:

Centramed werkt voor het vervullen van deze vacature nauw samen met Financial Assets Actuarial Executive Search.

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Medior Actuaris bij Centramed in Zoetermeer inclusief CV via anno.bousema@financialassets.nl.

 
 
Vacature geplaatst op 7-11-2020